Om mig

Mitt foto
Under de närmaste åtta månaderna kommer jag att bo i Örebro och arbeta dels som Head Coach för EcoÖrebro i Basketligan, dels fortsätta arbeta med verksamhetsutveckling och ledarutveckling. När jag vill ha kul går jag på bio, lyssnar på bra musik, går på café, spelar golf, shoppar loss, reser till någon trevlig storstad (helst Prag eller New York), reser till solen, läser en intressant bok mm. Mina favoritställen är Nyhavn och Ströget i Köpenhamn, Espresso house på Davidshalls torg i Malmö, Greenwich Village i New York, Karlsbron i Prag, Stockholms innerstad, Gran Canaria, Bokskogens Golfklubb, Ljunghusens Golfklubb, Central Park i NY, Bosön och Norska fjällen. Min senast lästa bok är "Ledarskapets fem utmaningar" av Stefan Söderfjell.

måndag 22 juni 2009

Socialismen är på väg bort

Uppgifterna om valfusket i Iran bara växer och växer till skandalartade proportioner. När flera tusen år gamla religiösa principer fortfarande gäller så blir det problem. Men även outvecklade stater som Iran kommer till slut att ta sig ur det religiösa greppet och bli en modern stat. Tyvärr kommer det att ta tid och är en föga tröst för dagens generationer.

Likadant borde vi i våra delar av världen se på socialismen. Den har inte lyckats i ett enda land och kommer nog aldrig att göra det heller. Nobelpristagaren Friedrich Hayek skrev boken "Det stora misstaget" i syfte att förklara alla tankefel med socialismen för omvärlden. Sakta men säkert inser fler och fler att vi måste bygga upp våra moderna samhällen på andra principer än Socialismens.

Många av socialismens värderingar bör definitivt leva kvar, men det är med helt andra medel vi når jämlikhet, rättvisa och global solidaritet. Jag har förtroende för att mänskligheten under 2000-talet hittar mycket bättre metoder än Socialismen.



Medier skriver: AB DN SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar