Om mig

Mitt foto
Under de närmaste åtta månaderna kommer jag att bo i Örebro och arbeta dels som Head Coach för EcoÖrebro i Basketligan, dels fortsätta arbeta med verksamhetsutveckling och ledarutveckling. När jag vill ha kul går jag på bio, lyssnar på bra musik, går på café, spelar golf, shoppar loss, reser till någon trevlig storstad (helst Prag eller New York), reser till solen, läser en intressant bok mm. Mina favoritställen är Nyhavn och Ströget i Köpenhamn, Espresso house på Davidshalls torg i Malmö, Greenwich Village i New York, Karlsbron i Prag, Stockholms innerstad, Gran Canaria, Bokskogens Golfklubb, Ljunghusens Golfklubb, Central Park i NY, Bosön och Norska fjällen. Min senast lästa bok är "Ledarskapets fem utmaningar" av Stefan Söderfjell.

onsdag 14 januari 2009

Barriärbrytande mål

Mål skall fungera som mentala bilder med dragkraft, som anger riktning och slutresultat. De skall också skapa laganda och motivation.

Man kan dela in målen i olika typer, t ex; Barriärbrytande och realistiska mål.

De realistiska målen riskerar att skapa spärrar och blockeringar för bättre resultat. Huvudsyftet med barriärbrytande mål är därför att ta bort spärrarna och blockeringarna. De barriärbrytande målen skall hjälpa oss att alltid ge max istället för att nöja oss med mer normala prestationer.

De barriärbrytande målen kan också hjälpa oss att skapa en identitet kring endera processen (det barriärbrytande kan t ex vara en ny träningsmetod) eller resultatet (t ex det bästa resultatet någonsin i vår klubb).

Det barriärbrytande målet bör inte förknippas med förväntningar och krav, som i stället kopplas till de realistiska målen. Alltså kan de realistiska målen vara för höga, men de barriärbrytande vara helt optimalt ställda.

Medier skriver: AB DN SvD

1 kommentar: