Om mig

Mitt foto
Under de närmaste åtta månaderna kommer jag att bo i Örebro och arbeta dels som Head Coach för EcoÖrebro i Basketligan, dels fortsätta arbeta med verksamhetsutveckling och ledarutveckling. När jag vill ha kul går jag på bio, lyssnar på bra musik, går på café, spelar golf, shoppar loss, reser till någon trevlig storstad (helst Prag eller New York), reser till solen, läser en intressant bok mm. Mina favoritställen är Nyhavn och Ströget i Köpenhamn, Espresso house på Davidshalls torg i Malmö, Greenwich Village i New York, Karlsbron i Prag, Stockholms innerstad, Gran Canaria, Bokskogens Golfklubb, Ljunghusens Golfklubb, Central Park i NY, Bosön och Norska fjällen. Min senast lästa bok är "Ledarskapets fem utmaningar" av Stefan Söderfjell.

fredag 9 juli 2010

Lebron till South Beach!

I amerikanska proffligan i basket, NBA, tillämpas lönetak gällande respektive lags totala lönesumma. Syftet med lönetak är att stjärnspelarna skall spridas ut bland alla lag och därmed skapa jämna matcher och häftiga "matchups" 1-1.

En annan regel som tillämpas är att spelarna efter en viss tid i en klubb kan välja att byta klubb.

Inför säsongen 2010/11 har superstjärnor som Chris Bosh, Amare Stoudamire, Lebron James och Dwayne Wade blivit så kallade "free agents".

Stoudamire valde New York Knicks och Dwayne Wade beslutade sig för att stanna i Miami Heat. Därefter föll Chris Bosh för Miamis marknadsföring och i natt krossades många hjärtan i Cleveland, då Lebron James i direktsändning meddelade att han styr kosan söderut till South Beach och Miami.

Många journalister kritiserar Lebron James mycket hårt för att vara en fegis som väljer Miami för att laget ser mycket starkt ut istället för Cleveland som alltid älskat honom, men som kanske skulle ha svårare för att vinna NBA-titeln.

Miami kan stöta på stora problem med lagbygget, då Wade, Bosh och James är ganska stora egon alla tre. Samtidigt har ju faktiskt alla tre accepterat lägre lön för att kunna spela tillsammans under lönetaket.

Hur som helst ser eastern conference ut att bli ett spännande race mellan Boston Celtics och Miami Heat, medan Los Angeles Lakers kommer att bli laget att besegra i western conference.

Kan Phil Jackson, Lakers coach, vinna sin 12:e NBA-titel som coach och sin fjärde "threepeat" (=tre titlar i rad)?


Medier skriver: AB Exp DN SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar