Om mig

Mitt foto
Under de närmaste åtta månaderna kommer jag att bo i Örebro och arbeta dels som Head Coach för EcoÖrebro i Basketligan, dels fortsätta arbeta med verksamhetsutveckling och ledarutveckling. När jag vill ha kul går jag på bio, lyssnar på bra musik, går på café, spelar golf, shoppar loss, reser till någon trevlig storstad (helst Prag eller New York), reser till solen, läser en intressant bok mm. Mina favoritställen är Nyhavn och Ströget i Köpenhamn, Espresso house på Davidshalls torg i Malmö, Greenwich Village i New York, Karlsbron i Prag, Stockholms innerstad, Gran Canaria, Bokskogens Golfklubb, Ljunghusens Golfklubb, Central Park i NY, Bosön och Norska fjällen. Min senast lästa bok är "Ledarskapets fem utmaningar" av Stefan Söderfjell.

tisdag 12 oktober 2010

Fortsätt satsa offensivt, Sverige!

Erik Hamrén har fört ett nytt tänkande i svensk fotboll. Tanken att vi äntligen skall försöka lära oss att spela underhållande offensiv fotboll (juego bonito). Hamrén vill att vi skall ta upp kampen med de bästa fotbollsnationerna i världen genom att tro att vi kan bli lika bra som dem att rulla boll. Vilken underbar inställning!

Baksidan av denna filosofi är att vi kommer att blotta oss bakåt lite mer än tidigare, speciellt mot de allra bästa nationerna.

EM-kvalmatchen mot Holland på Amsterdam Arena var ett sådant tydligt exempel. Men hellre försöka spela "juego bonito" och lära sig något på vägen än att fegspela och bara förlora med
1-o.

Låt oss stötta Erik Hamrén och alla våra fantastiska talanger som om några år kan ge oss fantastiska njutningsstunder. Vill vi utveckla svensk fotboll måste vi våga. Det gör vårt landslag nu och vägen till framgång är kantad av sådana här tuffa motgångar.

Hatten av för ett mycket duktigt Holland också!


2 kommentarer:

  1. Sana har kommentarer har man last tusentals av. Sa otroligt korkat. Har du hort talas om att anpassa spelet efter tillgangligt spelarmaterial?

    Vi ar mil ifran Holland vad galler teknik och fart. Vi kan inte tavla med dem pa det omradet idag och vi kommer inte kunna tavla med dem pa det omradet "om nagra ar", oavsett hur manga matcher vi blir utklassade i.

    Det ar bara resultat som raknas pa elitniva. Om det for Sverige innebar vad du kallar "fegspel" far du val hitta en annan sport, eller hoppas pa att Sverige fortsatter spelar som mot Holland, vilket garanterat innebar att det inte blir nagot EM 2012.

    SvaraRadera
  2. Är allt vi ser runt oss i världen statiskt och oföränderligt? Varför skulle vi i Sverige inte kunna spela lika bra och snabbt passningsspel som Holländarna? Du har rätt i att vi inte klarade det senast, men våra landslagsspelare håller sådan klass att de borde klara det nya spelsystemet.

    Vill du inte att vi blir bättre på offensiv fotboll? Jag vill vara stolt över det sättet vi spelar fotboll. Och jag vill vara stolt över att vi uppträder etiskt och alltid kämpar frenetiskt i 90 minuter. Att vara en vinnare är att lämna varje tillfälle med känslan av att ha gett 100% av sig själv; spelmässigt, kämpamässigt och etiskt.

    SvaraRadera